Læs højt

Uddannelser

HF-enkeltfag

HF-enkeltfag

Med HF-enkeltfag kan du tage en hel HF-eksamen, følge en målrettet uddannelsespakke eller vælge lige præcis de fag, du har behov for eller interesse i.

Ønsker du at afslutte en hel HF, kan du med HF-enkeltfag gøre det på 2 år, 3 år eller 4 år – i det tempo som passer dig.

En hel HF på enkeltfag kan også suppleres med en Uni-fagpakke, som også er adgangsgivende til de lange videregående uddannelser. Du kan se mere om fagrækken her.

Uddannelsespakker

Følger du en uddannelsespakke på HF-enkeltfag, vil det i udgangspunktet være et forløb på 1 år. Uddannelsespakkerne er målrettede forløb mod mellemlange videregående uddannelser som fx pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske. Se mere om fagene i uddannelsespakkerne her.

Optagelse på HF-enkeltfag

Du kan tidligst optages på HF-enkeltfag et år efter at have afsluttet enten folkeskolens 9. klasse eller 10. klasse. Optagelsen sker ved samtale med vejleder og på baggrund af dine ønsker og en vurdering af dine faglige kvalifikationer.

Deltagerbetaling

På HF-enkeltfag skal du betale for hvert fag, du deltager i. Afslutter du en hel HF eller en uddannelsespakke, kan du få din deltagerbetaling retur. Se priser for HF-enkeltfag her.

SU

Du kan søge SU ved deltagelse på HF-enkeltfag.

Tilmelding

Tilmelding til HF-enkeltfag sker igennem en personlig samtale med studievejleder. Ved uddannelsesstart i august vil der være samtaler i maj, juni og august. Ved uddannelsesstart i januar er der samtaler i december og januar.

Jeg har ikke altid været så god fagligt, men på denne her skole har jeg haft nogle helt fantastiske lærere, som der har hjulpet mig igennem det hele og vist, at jeg faktisk kan mere, end hvad jeg selv har gået og troet
Kimmi HF-kursist